BOKARICA

française italiano english hrvatski


Kuća Bokarica, koja se na ovom mjestu spominje u 15. stoljeću, današnji izgled je dobila u 19. stoljeću. Primjer je tradicionalne arhitekture Konavala. Sastavljena je od niza objekata koji čine zaokruženu cjelinu, a uz nju je mali mediteranski botanički vrt sa oko 200 vrsta biljaka.

Objekt je u potpunosti prilagođen potrebama današnjeg življenja. Opremljen je starim namještajem iz prve polovice prošlog stoljeća. Gostima su na raspolaganju tri sobe od kojih svaka ima svoju kupaonicu, prostrana blagavaonica i kuhinja s izlazom u vrt te praona rublja.

U prizemlju kuće smještena je etno zbirka u kojoj su skupljeni predmeti s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Zbirka predstavlja presjek obiteljske povijesti te govori o nekadašnjem načinu života stanovnika Konavala.

Na obiteljskom gospodarstvu se proizvodi sezonsko voće i povrće te maslinovo ulje za potrebe obitelji. Proizvedena hrana dostupna je i gostima za vrijeme njihovog boravka.
Kuća i etno zbirka su locirani u naselju Gruda, Tušići 38, ponad Konavoskog polja.

Udaljenost od najbližeg kupališta u Radovčićima je 4 km, od plaže Pasjača u Popovićima 5 km, 10 km od uređenih plaža u Moluntu odnosno 15 km u povijesnom gradiću Cavtatu.
U samom naselju Gruda nalaze se banka, pošta, ambulanta, više restorana i kafića u bliskom okruženju kuće te nekoliko raznovrsnih prodavaonica.

Zračna luka Dubrovnik-Čilipi udaljena je 10 km od kuće, a svjetski poznato povijesno, kulturno i turističko središte Dubrovnik 25 km.

Ako ste ljubitelj ruralnog odgovornog turizma, aktivnog odmora koji uključuje pješačenje, planinarenje, biciklizam, plivanje, ronjenje, kajakarenje na moru, jahanje na konjima, ribolov, tradicionalnu gastronomiju, posjet kulturnim znamenitostima i obilazak kraja u pratnji lokalnog vodiča/domaćina, sve navedeno možete ostvariti za vrijeme boravka u Konavlima u Konavoskoj kući Bokarica.


kontakt

KATJA I MIHO BOKARICA

Tušići 38, GRUDA


tel.: +385 20 791-211 / +385 98 902 6002

katjab@net.hr


Klik za KUĆU BOKARICA na većoj karti.