Kuća Koprivica je primjer tipične konavoske kuće koju su od kamena gradili obiteljski majstori i koja je do danas sačuvana gotovo u izvornom stanju.

Kuća nudi smještaj u 2 sobe povezane prostranom zajedničkom prostorijom (saločom), a na raspolaganju gostima su i kuhinja i kupaonica te velika terasa na voltima s kamenim stolom i klupama.

U prizemlju kuće smješteni su gospodarski sadržaji, podrum i ognjište. Na gospodarstvu se uzgajaju domaće životinje, proizvodi sezonsko voće i povrće te maslinovo ulje i vino za potrebe obitelji. Proizvedena hrana dostupna je za kušanje i gostima za vrijeme njihovog boravka.

Kuća Koprivica je smještena u selu Radovčići, Gornje selo 17, u kultiviranom krajoliku okruženom mediteranskom šumom.

Kuća je udaljena 1 km od mora gdje se nalazi atraktivno kupalište Pendža, 2 km od plaže Pasjača u Popovićima te 10 km od uređenih plaža u Moluntu odnosno 15 km u povijesnom gradiću Cavtatu.

Udaljena je tek 1 km od većeg središta Gruda u kojem se nalaze banka, pošta, ambulanta, više restorana i kafića te nekoliko raznovrsnih prodavaonica.

Zračna luka Dubrovnik-Čilipi udaljena je 8 km od kuće, a svjetski poznato povijesno, kulturno i turističko središte Dubrovnik 25 km.

Ako ste ljubitelj ruralnog odgovornog turizma, aktivnog odmora koji uključuje pješačenje, planinarenje, biciklizam, plivanje, ronjenje, kajakarenje na moru, jahanje na konjima, ribolov i vožnju barkom, tradicionalnu gastronomiju, posjet kulturno-povijesnim znamenitostima i obilazak kraja u pratnji lokalnog vodiča/domaćina, sve navedeno možete ostvariti za vrijeme boravka u Konavlima u Konavoskoj kući Koprivica.

kontakt


NIKO KOPRIVICA

Gornje selo 17, RADOVČIĆI,

tel.: +385 20 798-741

nikokoprivica@gmail.com


Klik za KUĆU KOPRIVICA na većoj karti.