Kuća Ljubić primjer je tradicionalne arhitekture Konavala. Kontinuitet obiteljskog života na ovom mjestu traje još od 16. stoljeća. Kuća se sastoji od niza objekata, koji čine zaokruženu cjelinu i koji su se s vremenom širili i obnavljali. Uz kuću se nalazi mediteranski vrt i obiteljski vinograd.

Objekt je danas prilagođen potrebama suvremenog života. Na najgornjem katu kuće na raspolaganju gostima nalaze se u potpunosti sačuvan tradicionalni raspored stare konavoske kuće: prostrana zajednička prostorija (saloča) i četiri spavaće sobe, a prostor je opremljen kuhinjom i kupaonicom te pristupom na terasu.

U prizemlju kuće nalazi se podrum u kojem je smještena konoba i kušaona vina. Na obiteljskom gospodarstvu Ljubić se proizvodi i puni vino pod etiketom "Zlatovišće" koje se može kušati u obiteljskoj konobi, zajedno s domaćom hranom. Na gospodarstvu se proizvode i tradicionalni suveniri ovog kraja.

Kuća i konoba su smještene u selu Radovčići, Vinogradci 5, u kultiviranom krajoliku okruženom mediteranskom šumom.

Kuća je udaljena 1 km od mora gdje se nalazi atraktivno kupalište Pendža, a 2 km od plaže Pasjača u Popovićima te 10 km od uređenih plaža u Moluntu odnosno 15 km u povijesnom gradiću Cavtatu.

Udaljena je tek 1 km od većeg središta Gruda u kojem se nalaze banka, pošta, ambulanta, više restorana i kafića te nekoliko raznovrsnih prodavaonica.

Zračna luka Dubrovnik-Čilipi udaljena je 8 km od kuće, a svjetski poznato povijesno, kulturno i turističko središte Dubrovnik 25 km.

Ako ste ljubitelj ruralnog odgovornog turizma, aktivnog odmora koji uključuje pješačenje, planinarenje, biciklizam, plivanje, ronjenje, kajakarenje na moru, jahanje na konjima, ribolov, tradicionalnu gastronomiju, posjet kulturnim znamenitostima i obilazak kraja u pratnji lokalnog vodiča/domaćina, sve navedeno možete ostvariti za vrijeme boravka u Konavlima u Konavoskoj kući Ljubić.
kontakt

MARKO I NIKICA LJUBIĆ

Vinogradci 5, RADOVČIĆI


tel.: +385 20 798-706 / +385 91 7222 045

niko.ljubic@konavle-apartments.com

www.zlatovisce.com


Klik za KUĆU LJUBIĆ na većoj karti.