Kuća Vuković dio je kompleksa koji je tipični primjer stanovanja konavoske zadružne obitelji, sastavljen od niza stambenih i gospodarskih objekata, gdje je potvrđen kontinuitet življenja obitelji Vuković još od 17. stoljeća. Današnja obiteljska kuća sagrađena je 1938. godine na mjestu nekadašnjeg mlina za masline. Kuća je okružena vrtom zasađenim mediteranskim ukrasnim, ljekovitim i korisnim biljem.

Tijekom vremena kuća se nadograđivala i prilagođavala novom načinu života. U starom dijelu sačuvana je tradicionalna gradnja i dio starog namještaja. Uređen je apartman s dvije sobe, opremljen kuhinjom i kupaonicom, a pred kućom je prostrana terasa koja je gostima na raspolaganju.

U podrumu se obnavljaju ostaci nekadašnje mlinice za masline.

U obiteljskom vrtu se proizvodi sezonsko voće i povrće te maslinovo ulje i vino za potrebe obitelji. Proizvedena hrana dostupna je za kušanje i gostima za vrijeme njihovog boravka.

Kuća se nalazi u selu Radovčići, Donje selo 6, u kultiviranom krajoliku okruženom mediteranskom šumom.
Kuća je udaljena 1 km od mora gdje se nalazi atraktivno kupalište Pendža, 2 km od plaže Pasjača u Popovićima, 10 km od uređenih plaža u Moluntu odnosno 15 km u povijesnom gradiću Cavtatu.

Udaljena je tek 1 km od većeg središta Gruda u kojem se nalaze banka, pošta, ambulanta, više restorana i kafića te nekoliko raznovrsnih prodavaonica.

Zračna luka Dubrovnik-Čilipi udaljena je 8 km od kuće, a svjetski poznato povijesno, kulturno i turističko središte Dubrovnik 25 km.

Ako ste ljubitelj ruralnog odgovornog turizma, aktivnog odmora koji uključuje pješačenje, planinarenje, biciklizam, plivanje, ronjenje, kajakarenje na moru, jahanje na konjima, ribolov, tradicionalnu gastronomiju, posjet kulturnim znamenitostima i obilazak kraja u pratnji lokalnog vodiča/domaćina, sve navedeno možete ostvariti za vrijeme boravka u Konavlima u Konavoskoj kući Vuković.
kontakt


PERO VUKOVIĆ

Donje selo 6, RADOVČIĆI


tel.: +385 20 798-751 / +385 91 55 767 55

lucijavukovic@yahoo.com


Klik za KUĆU VUKOVIĆ na većoj karti.